blog

Ondernemerstalent gezocht

Door: Alois Dee | Datum: 12 December 2017


Dutch Dream Group is sinds haar oprichting gericht op ondernemers en ondernemende managers. In deze periode heeft het bedrijf een enorm netwerk aan onder meer management buy-in kandidaten en... Lees meer »

Het perfecte moment om mijn bedrijf te verkopen, bestaat dat?

Door: Stefan Matel | Datum: 08 April 2017


Om maar direct met de deur in huis te vallen, het perfecte moment is er nooit. Dat ondernemers nog vaak onverwacht het bedrijf verkopen blijkt ook uit de recent gepubliceerde Brookz Overname... Lees meer »

Een getalenteerde ondernemer maakt niet van alles een succes. Integendeel.

Door: Marc Hoogvliet | Datum: 10 December 2016


Risico op ongeschiktheid uitsluiten en de kans op een succesvolle overname vergroten? Wat de optimale profiling van een mbi-ondernemer hiervoor kan doen.Eerder behaalde resultaten, geen garantie... Lees meer »

Deelverkoop aan een investeringsmaatschappij: Gezonde mest voor groei of sprinkhanenplaag?

Door: Roy Calis | Datum: 01 December 2016


Volgens de ING bank is het aantal bedrijven dat een deel van hun bedrijf verkoopt de afgelopen jaren verdrievoudigd. Steeds meer investeerders, zoals bijvoorbeeld Invicta participaties, hebben de... Lees meer »

Mijn bedrijf overdragen? Nee, niet nu! Of toch wel…?

Door: Alois Dee | Datum: 05 Oktober 2016
bedrijfsoverdracht

Waarom verkopen op de top niet altijd wenselijk is Wij benaderen en spreken regelmatig ondernemers. Als het op het onderwerp 'Bedrijfsoverdracht' aankomt, geven velen aan daar wel over na te... Lees meer »

Het effect van gratis geld op waardering

Door: Jordi den Ouden | Datum: 17 September 2016


We leven in een vreemde wereld. Er staat momenteel wereldwijd ruim 13.500 miljard dollar aan leningen uit met een negatief rendement. Er is dertien en een half triljard dollar uitgeleend zonder dat... Lees meer »

Ga toch ondernemen door overnemen!

Door: Alois Dee | Datum: 02 Mei 2016
ondernemen overnemen

Recent las ik een bericht op LinkedIn waarin weer eens werd genoemd hoe het gesteld is met de overlevingskans van startende bedrijven. Ik klikte door naar het onderzoek, dat zelfs op brancheniveau... Lees meer »

Het lot uit de loterij…

Door: Alois Dee | Datum: 17 September 2015
Bedrijfsovername

Met enige regelmaat kom ik in contact met ondernemers die wel uitkijken naar overname van hun onderneming, maar daarbij aangeven niet bezig te zijn of (al) openstaan voor een proactief in te vullen... Lees meer »

Bent u al financieringsklaar?

Door: Roy Calis | Datum: 27 Juli 2015
Financiering

In mijn werk als overname-adviseur hoor ik vaak de term: een bedrijf verkoopklaar maken. Hiermee wordt bedoeld dat je als ondernemer maatregelen hebt getroffen om het bedrijf tegen een optimale prijs... Lees meer »

Ziet u door de bomen het bos nog?

Door: Roy Calis | Datum: 03 Juni 2015
Financiering

"Ik heb mijn financieringsaanvraag bij 5 verschillende partijen ingediend, maar bij elke partij kreeg ik een afwijzing terwijl ik een gezond bedrijf heb in een groeiende markt. Het wordt ons... Lees meer »

Bedrijf verkopen? Presteer suboptimaal!

Door: Alois Dee | Datum: 12 Maart 2015


Nu verkopen, of toch nog even wachten? De afgelopen jaren hebben ondernemers met een verkoopwens een afwachtende houding aangenomen. Vanuit de gedachte dat de prestaties van de onderneming door de... Lees meer »

Verklein je stap van manager naar ondernemer

Door: John Geenen | Datum: 31 Augustus 2014
MBI-traject

Managers kunnen wel degelijk goede ondernemers worden. Of moet ik zeggen 'zijn'. Dit bevestigt ook recent onderzoek van een team van wetenschappers van verschillende universiteiten. Ben je manager... Lees meer »

Een MBI-traject? Kijk niet naar de menukaart

Door: John Geenen | Datum: 26 Juni 2014
MBI-traject

In een goed restaurant met een brede keus kijk ik nooit direct naar wat er op het menu staat. Ik bedenk eerst waar ik zin in heb. Dat maakt het kiezen namelijk een stuk eenvoudiger. En daarmee de... Lees meer »

Bedrijf overnemen: doe ik zelf wel! Of is dat toch te veel Lion King?

Door: Alois Dee | Datum: 22 April 2014
bedrijfsovername advies

Het kopen van een bedrijf kost geld, ja. Dat klopt. Het is een complex proces met veel hordes, die je allemaal wel moet nemen. En daar zijn diverse specialisten bij nodig. Hoewel ik in de ogen van... Lees meer »

Jij bent zelf de belangrijkste succesfactor

Door: John Geenen | Datum: 22 April 2014
Succesvol ondernemen

Bezinning, zelfreflectie, het kennen van je kwaliteiten en je belemmeringen… Een goede ondernemer kent zichzelf en weet wat zijn meerwaarde is, wat struikelblokken kunnen zijn en hoe je daarmee... Lees meer »

Groeiplafond doorbreken: maak je groeiplannen stuurbaar

Door: | Datum: 07 Oktober 2013
Persoonlijke drijfveren en groei

Groeiplafonds doorbreken: maak je groeiplannen stuurbaar  ‘Als ondernemer ben ik na jaren nog steeds aan het pionieren. Voor mijn gevoel loop ik nu tegen een plafond aan. Hoe kan ik mijn onderneming... Lees meer »

In de ban van strategische premie: bestaan strategische kopers eigenlijk wel?

Door: Alois Dee | Datum: 24 September 2013
strategische kopers

U kent de berichten in de media wel: een (grote) overnamemogelijkheid wordt verkondigd en er blijkt bereidheid bij de koper om een flinke premie op de dan geldende aandelenkoers te betalen.... Lees meer »

Visie en focus op ondernemerschap: Kans voor informal en MBI kopers?

Door: John Geenen | Datum: 09 September 2013
Visie & Focus op ondernemerschap

Voor mensen die een MBI (Management Buy In) willen doen hebben we dit al honderden keren in de praktijk bewezen: zorg dat je met een scherpe focus en een duidelijke en eigen visie start aan je... Lees meer »