Ondernemerstalent gezocht

Door: Alois Dee
Datum: 12 December 2017


Dutch Dream Group is sinds haar oprichting gericht op ondernemers en ondernemende managers. In deze periode heeft het bedrijf een enorm netwerk aan onder meer management buy-in kandidaten en ondernemende managers op directieniveau opgebouwd en velen begeleid naar hun ondernemersbestaan.

In het verleden werden buy-in kandidaten nog wel eens als laatst geprefereerde kopersgroep gezien, maar daarin is al enige tijd een grote kentering ontstaan. Deze ontwikkeling is ook door anderen in onze branche niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn er sinds kort enkele partijen die ook een MBI Community of MBI Portal hebben gelanceerd.

Vooral bij verkopende ondernemers en investeerders zien wij steeds meer vraag naar buy-in kandidaten of ondernemende managers. Dutch Dream Group heeft voor een aantal investeerders al MBI ondernemers gezocht én tot volle tevredenheid geplaatst. Voor wat betreft ondernemende managers hebben wij recent ook een samenwerking gevormd met Jos Schelfhout. Jos heeft jarenlange ervaring in het vinden en plaatsen van ondernemende managers in directieposities bij portefeuillebedrijven van investeerders. Wij hanteren al jaren het uitgangspunt 'groei van mens en bedrijf'. En bij groei en ontwikkeling horen ook andere interesses, vaardigheden en soms ambities. Zo las ik laatst een column van Rolf Metz van investeringsmaatschappij Écart, die inging op zelfreflectie bij ondernemers; pas je als persoon nog bij de fase waarin je onderneming verkeert? "Kijkend naar de levenscyclus van een onderneming, dan wordt veelal onderscheid gemaakt tussen vier hoofdfasen: start, groei, volwassenheid en herstructurering van de onderneming. Het is niet vanzelfsprekend dat een DGA die excelleert in de ene fase, net zo goed functioneert in de andere. Wanneer de DGA over het profiel beschikt dat aansluit bij datgene wat de onderneming van hem vraagt, dan is er sprake van een succesvolle combinatie. Dit succes leidt veelal tot groei van de onderneming naar een volgende fase." […] "Een beperkt aantal DGA’s kan wél meegroeien met de onderneming gedurende alle fasen."

Lees de volledige blog hier!

Meer weten?
Neem dan eens contact op met Alois Dée: a.dee@dutchdreamgroup.nl, 06-27085567. Of kom naar een van onze workshops om uw kennis te verreiken of u concreet te oriënteren.


Ik wil meer informatie over dit artikel

Stuur mij een kopie


terug naar overzicht »