Kidscare

Al ruim 15 jaar steunt de Dutch Dream Group ontwikkelingsprojecten in Kenia op het gebied van onderwijs, medische zorg en economische ontwikkeling. Als groot donateur informeren wij u over KidsCare, een initiatief dat in 2010 is gestart en zich nu bezig houdt met de thuiszorg voor zo’n 200 weeskinderen in Kenia.

Over KidsCare

KidsCare is een kleinschalig ontwikkelingsproject en is geheel afhankelijk van ondersteuning door actieve vrijwilligers en donateurs. KidsCare is een initiatief van Lisette en Gerard Geenen (oprichters van Dutch Dream Group). Zij hebben ruime ervaring met kleinschalige projecten in Kenia. Sinds 1999 initieerden zij onder meer projecten voor diverse lagere scholen, een medische post en een modelboerderij met melkkoeien en kippen. Lisette en Gerard worden actief geholpen door veel vrijwilligers. In Nederland en in Kenia droeg dit bij aan de successen van de projecten. Financieel worden de werkzaamheden ondersteund door de Dutch Dream Group en door vele ‘projectvrienden’. Daarnaast wordt waar mogelijk ook gebruikgemaakt van subsidies.

kidscare kenia

Ali Mwaziro, de directeur van KidsCare en zijn lokale team (inmiddels 15 medewerkers) werken hard om de sterk groeiende organisatie in goede banen te leiden. De KidsCare-organisatie in Kenia draait prima en de bemoedigende resultaten in reeds achttien dorpen doet het geloof in de KidsCare aanpak alleen maar toenemen. Op deze video kunt u nader kennismaken met het KidsCare team. De video is ook te vinden op deze website onder Foto's en Video's.

De nood van de weeskinderen is echt hoog en de directe benadering van KidsCare leidt tot een onmiddellijk positief effect: de kinderen gaan naar school, hebben zo nodig medische zorg en noodzakelijk voedsel is gegarandeerd. Daarnaast zijn er zichtbare structurele resultaten uit de economische verbeterprojecten en de intensieve begeleiding door de lokale groep vrijwilligers. Zo wordt bijvoorbeeld met de families intensief gesproken over familieplanning, over de rechten van vrouwen en kinderen en over het omgaan met aids binnen de families. Zodra de huishoudens enigszins gestabiliseerd zijn worden economische verbeterprogramma’s gestart. Wie de nieuwe energie heeft gezien in de deelnemende huishoudens weet dat die verbeterprogramma de betreffende familie structureel op ‘leefbaar’ niveau zal brengen. De (wees)kinderen in het huishouden profiteren daar het meest van.

KidsCare legt de lat hoog. De organisatie wil doorgroeien en in 2015 samenwerken met 24 dorpen in het Division Lunga Lunga in Kenia. Dat betekent dat KidsCare komend jaar de zorg op zich neemt voor 24 keer 5 is 120 huishoudens. Die huishoudens zijn geselecteerd als de ‘armste van de armste’. Uitgaande van gemiddeld twee weeskinderen en minimaal drie andere kinderen in het huishouden wil KidsCare er in 2015 voor zorgen dat 600 wees- en hulpbehoevende kinderen te eten krijgen, naar school gaan en zo nodig de dokter kunnen bezoeken. Per huishouden is daarvoor een bedrag nodig van 15 euro per maand. De kosten voor trainingen en intensieve begeleiding van de huishoudens en de lokale vrijwilligers zijn geraamd op 5 euro per maand per huishouden. Dat betekent dat voor 20 euro per maand een huishouden met vijf kinderen geholpen wordt door KidsCare.

Uw bijdrage

Uw steun aan onze ontwikkelactiviteiten wordt bijzonder op prijs gesteld. Door ons, maar vooral ook door de kinderen en ouders in Kenia. U kunt uw donatie overmaken op de rekening van Stichting KidsCare Kenia: 5921007. Meer informatie over KidsCare vindt u op de website http://www.kidscarekenia.nl/.