Van A naar B met GoOV

Naam: Lars Nieuwenhoff

Ov-app voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een goed product nog beter maken. Dat is de missie van ondernemer Lars Nieuwenhoff en zijn partners Eljakim IT en gehandicaptenzorgorganisatie Siza. Met hun dienst GoOV zorgen zij ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking zelfstandig en veilig in het openbaar vervoer kunnen reizen. Dankzij support van de Dutch Dream Group ontdekten zij dat GoOV nog veel méér mensen kan helpen.

Na een vliegende start in maart gidst GoOV inmiddels 110 reizigers met een verstandelijke beperking van A naar B. Deze dienst van ondernemer Lars Nieuwenhoff, Eljakim IT en Siza bestaat uit een app op je smartphone, die je van deur tot deur brengt. Maar het is ook een webportaal waarmee je ouders of begeleiders je kunnen volgen en assisteren. En het is een callcenter dat bijspringt als je vastloopt tijdens je reis. 

Plus voor reiziger en gemeente
Volgens Lars voorziet GoOV in een dubbele behoefte: "Veel verstandelijk gehandicapten zijn voor hun vervoer gebonden aan de taxi. Dat is gedoe voor hen én kostbaar voor gemeenten. Met GoOV slaan we twee vliegen in één klap. Het maakt mensen met een beperking onafhankelijker en zelfredzamer. Voor gemeenten levert het binnen twee jaar een besparing op van ruim 30% op de vervoerskosten. Hoe? Doordat reizigers die nu gebruikmaken van een dure taxi, kunnen overstappen naar het goedkopere openbaar vervoer."

En juist om die redenen is het interessant om meer taxigebruikers te laten switchen naar het ov. Zoals andere zorgvragers en leerlingen. "Tot die conclusie kwamen we toen we samen met Dutch Dream Group aan de slag gingen met ons ondernemingsplan en onze marktstrategie", licht Lars toe. "We kwamen op het spoor van Dutch Dream Group via Eljakim IT, die al eerder met de Dutch Dream Group samenwerkte. Er was direct zowel een persoonlijke als een inhoudelijke klik tussen ons en haar."

Brug tussen strategie en mens
Dutch Dream Group begeleidde de grondleggers van GoOV bij het creëren van hun BedrijfsPrestatiePlan: "Hiermee krijgen we scherp wat de strategie is van een bedrijf. En we slaan een brug tussen deze strategie en de mensen achter het bedrijf. Voor GoOV hebben we een stevig ondernemingsplan neergezet, met heldere doelen en acties voor de komende jaren. Zo is het mogelijk om gericht te sturen op de gewenste bedrijfsprestaties." Lars: "Vandaaruit hebben we onze schouders gezet onder een goed doordachte marktbenadering. Die geeft ons de juiste kaders in onze bedrijfsvoering. De kritische vragen, begeleiding en ervaring van Dutch Dream Group waren hierbij onmisbaar."

Interesse gewekt?
Wilt u weten wat de Dutch Dream Group voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact op met John Geenen (088-3551400).

Terug naar overzicht »