Officious B.V. ontwikkeling naar ondernemer

Naam: Wouter & Marius Timmer
Website: http://www.officious.nl

Officious, voorheen All Office Rietveld-Rijnmond, is opgericht in 1975 en sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van kantoorartikelen, projectinrichting, documentbeheer en audiovisuele middelen. De slogan “Officious, make your office delicious” staat voor de nieuwe ambities van het bedrijf, het nieuwe ondernemerschap en het gewijzigde management door de broers Wouter en Marius Timmer. Beiden volgden het TopManager traject bij Dutch Dream Group. Wouter Timmer won afgelopen jaar de “Manager van het jaar” 2009 award, een waardering voor de manager die het grootste groeiproces heeft doorgemaakt. Wouter deelt graag zijn ervaringen.

“Anderhalf jaar geleden zijn mijn broer en ik begonnen met TopManager omdat we uitzicht hadden om het bedrijf van mijn vader over te nemen. Mijn vader was al eerder in aanraking gekomen met Dutch Dream Group en had daar een positief gevoel aan over gehouden. Zelf waren we vooral op zoek naar een manier om van onze uitvoerende functies door te groeien naar ondernemer. Ik was Office Manager en mijn broer verkoper. We gaven beperkt leiding binnen het bedrijf en hielden ons al helemaal niet bezig met het strategische beleid. We voelden ons echter wel verplicht naar het bedrijf en onze vader om met onze groei naar het ondernemerschap aan de slag te gaan.

Onze ontwikkeling heeft het afgelopen anderhalf jaar grote stappen gemaakt. Ook na het afronden van het TopManager traject. Via de functie van Financieel Manager ben ik doorgegroeid naar de functie van Operationeel Directeur. In het managementteam was ik het geweten van het bedrijf. Stap voor stap gingen we, samen met een ervaren directeur, aan de slag met het strategische beleid en het vormen van het managementteam. De groei was eigenlijk vanzelfsprekend. Met het krijgen van meer verantwoordelijkheid, hebben we ook een enorme stap gezet. Die verantwoordelijkheid moet je wel nemen, de medewerkers verwachten het van je. Regelmatig hebben we op de achtergrond gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van onze vader, en we hebben vooral ook een eigen mening gevormd.

Het was mijn persoonlijke uitdaging om het managementteam van Officious te voeren met drie verschillende persoonlijkheden. Het is niet gelukt om dit team van drie te behouden. De ervaren directeur heeft afscheid genomen, maar de ingezette strategie gaat wel door! Jammer dat het niet gelukt is, maar het komt wel ten goede van de groeimogelijkheden van Marius en mij. We hebben zo ook meer snelheid van beslissen in de organisatie.

Mijn uitdaging voor 2010 is het vertrouwen vanuit de medewerkers naar het managementteam toe laten groeien. Het is een roerige periode geweest voor de organisatie en de medewerkers. Marius en ik gaan ervoor dat de organisatie staat en dat we deze gezamenlijk met de medewerkers laten groeien. Vol goede moed weer het nieuwe jaar in.

Ik ben blij dat we destijds met het TopManager traject aan de gang gegaan zijn. Het heeft ons zeker geholpen om te komen waar we nu staan. Bij het uitreiken van de certificaten heb ik de “Manager van het jaar” award 2009 gewonnen voor mijn steile leercurve en groei naar het ondernemerschap. Ik vind dat ik deze award samen met mijn broer Marius verdien. Hij heeft ook na het afronden van TopManager een hele ontwikkeling laten zien en is nog elke dag bezig met groeien naar de functie van Commercieel Directeur en ondernemer. Ik wil mijn award dan ook aan hem, aan de fijne TopManagerdeelnemers en aan Dutch Dream Group met in het bijzonder mijn coach Colinda, opdragen.”

Terug naar overzicht »