Overname Heko BV

Naam: Frank van der Voort
Website: http://www.heko-bv.nl

Na een intensieve eindsprint heeft Frank van der Voort woensdag 13 oktober uiteindelijk getekend voor zijn overname van Heko BV, gevestigd in Den Haag. Heko doet in schilderwerk, beton- en/of houtrotrenovatie en nog veel meer. Heko bestaat al 58 jaar en hebben ongeveer 100 man in dienst.
 
Wat heeft je doen besluiten te starten met Dutch Dream Group?
Na een onderzoek in de markt sprak de aanpak van Dutch Dream Group mij zeer aan. Het ging daarbij met name om de persoonlijke klik met diverse personen met wie ik contact had en de professionaliteit die o.a. tot uiting komt in de leidende marktpositie.
 
Kom je uit een ondernemersomgeving?
Mijn vader was ambtenaar maar mijn opa was ondernemer
 
Wat heeft Dutch Dream Group voor je betekend?
Dutch Dream Group heeft mij begeleid in het lange overnameproces en wanneer bij mij af en toe de twijfels toesloegen werd ik gecoacht op een spiegelende wijze. Ik heb dat op die momenten als zeer inspirerend ervaren. Je moet het uiteindelijk zelf doen maar het is erg prettig om op een ervaren vertrouwenspersoon terug te kunnen vallen.

Welk advies geef je mee aan je collega Dutch Dreamers?
Denk goed na over wat je wilt en ga er dan voor. Dit klinkt misschien als een open deur maar door vast te houden aan je ambitie en te blijven geloven in het welslagen kun je energie putten. Die heb je nodig omdat een overname traject alles wat een aspirant ondernemer is op de proef zal stellen.
 
Wat zijn de grootste hindernissen geweest?
De emoties die spelen bij de verkoper en daar ook de ruimte voor geven. Een overname proces kent haar eigen dynamiek en pushen heeft weinig zin en werkt soms zelfs averechts. De zekerheden van die verkopers wilden stellen zijn tijdrovend om uit te onderhandelen. Ook adviseurs die goedbedoeld bij dit proces betrokken raken maar geen overname specialist zijn, kunnen een behoorlijke “showstopper” worden.
 
Wat zijn de succesfactoren geweest?
Goede specialisten en begeleiding.

Hoe bevalt het ondernemerschap tot nu toe?
Het bevalt uitstekend! Het geeft mij erg veel energie om mijn eigen plannen af te stemmen en uit te (laten) voeren. Het is enerverend en spannend tegelijk.

Terug naar overzicht »