MBI-kandidaat Joost Bogaers nieuwe eigenaar Sunshield

Naam: Joost Bogaers, Gerard van Holstein

Sinds januari dit jaar mag Joost Bogaers zich de trotse eigenaar noemen van Sunshield, specialist in zonwering- en lichtregelingssystemen. Dutch Dream Group begeleidde de verkoop, die voor zowel koper als verkoper naar succesvol is verlopen.

In opdracht van Gerard van Holstein startte Dutch Dream Group de zoektocht naar een passende koper voor zijn bedrijf Sunshield. Na een aantal gesprekken met zowel strategische kopers als MBI- kandidaten was met MBI-er Joost Bogaers de juiste match gevonden.

Soepele overname
Bogaers komt uit een rasecht ondernemersgezin en heeft uitgebreide internationale ervaring als directeur in diverse landen. Naarmate de organisaties waar hij leiding aan gaf groter werden, begon hij het pure ondernemen steeds meer te missen. De overname van Sunshield zorgt dat Joost zijn kwaliteiten op dat vlak weer volop kan benutten. Vooral het internationale karakter van de organisatie, het goede team en de groeipotentie maakten Sunshield voor Joost het ideale bedrijf.  Bogaers vertelt enthousiast: "Ik heb diverse bedrijven bekeken en bij Sunshield had ik vanaf het begin een goed gevoel.  Het heldere profiel dat Dutch Dream Group van het bedrijf schetste was volledig en compleet. Dit profiel kwam één-op-één overeen met het beeld dat oud-eigenaar Gerard van Holstein schetste in de gesprekken. Mede hierdoor is het hele overnameproces zeer constructief en in een goede sfeer verlopen." 

Wereldspeler
Sunshield is wereldwijd actief en is specialist in de productie van hoogwaardige zonwering- en lichtregelingssystemen. Zowel in maatwerk als in serieproductie. De onderneming is sterk in specifieke en technisch uitdagende projecten. Sunshield-producten zijn geschikt voor particuliere toepassing, utiliteitsbouw, fabriekscomplexen, openbare gebouwen en musea. De afnemers zijn grote gespecialiseerde zonweringbedrijven met adviesfunctie en architecten en adviseurs op het gebied van lichtregeling.

Tevreden gevoel
Ook Gerard van Holstein kijkt tevreden terug op de verkoop en overdracht: "Als ik twintig jaar jonger was geweest, dan had ik mijn onderneming nog niet verkocht. Ik denk in Joost de man gevonden te hebben die de onderneming kan voortzetten en kan uitbouwen. Daar heb ik het volste vertrouwen in."

Over de omvang en financiering van de transactie zijn geen nadere details bekendgemaakt door partijen.

Terug naar overzicht »