Klantervaring Topmanager Harold Houtveen

Naam: Harold Houtveen
Website: http://www.heijmerink.nl

Destijds was ik werkvoorbereider bij Heijmerink Bouw Utrecht B.V., dit is een middelgrote, landelijk werkende bouwonderneming die projecten realiseert in zowel de utiliteitsbouw als de woningbouw.

Toen ik de mogelijkheid kreeg om projectleider te worden, heb ik de voorwaarde gesteld dat ik mij breder zou kunnen oriënteren en meer kennis en kunde zou opdoen. Een vroegere studiegenoot heeft mij het programma van de Dutch Dream Group aangeraden. Ik heb zelf het initiatief hiertoe genomen en ook mijn werkgever heeft nooit spijt gehad van deze investering.

Het meest heb ik eigenlijk nog geleerd van de persoonlijke gesprekken. De coach heeft mij heel goed een spiegel voorgehouden. Dat is mij het meest bijgebleven. Het heeft mij veranderd, het heeft me anders laten denken. Ook heb ik geleerd om door te vragen. Ik gaf heel vaak al de antwoorden in plaats van dat ik de ander hielp de oplossing te zoeken. Ik ben nu zelfverzekerder. Daardoor ben ik ook sterker geworden. Daarnaast leerde ik veel beter scheiden of iets zakelijk of persoonlijk is. Dat doe ik nog steeds en daardoor merk ik dat ik veel meer dingen voor elkaar krijg. Mijn motto is ‘hard voor de zaak, zacht voor de mens’.

Mijn uitdaging is om op een deskundige manier en in een rustige sfeer een project te begeleiden, waarbij de klant en wijzelf tevreden zijn over het eindresultaat. De manier van samenwerking blijft hierbij een grote uitdaging. Ik heb echt genoten van de tijd van het programma. Het voornaamste blijft toch de persoonlijke begeleiding. Uiteraard moet je een coach hebben die jou kan helpen bij de stappen die je maakt in de zelfgekozen richting. Dat is belangrijk. als je die richting eenmaal gevonden hebt, dan haal je echt verrassend veel uit jezelf.

Terug naar overzicht »