Dutch Dream feliciteert Invicta Participaties met eerste investering!

08 Mei 2017

Dutch Dream Group feliciteert Invicta Participaties met haar eerste investering! Dutch Dream Group was als adviseur betrokken bij de opzet van dit fonds en blijft kennispartner voor Invicta als expert op het gebied van bedrijfsopvolging.

Over de overname
Invicta Participaties heeft samen met het management het in Breda gevestigde Lab Services BV overgenomen. Lab Services ontwikkelt en maakt robotsystemen die gestandaardiseerde, hoog volume processen in laboratoria automatiseren. De laboratoriumrobots worden onder meer geleverd aan farmaceutische bedrijven en aan de zaadveredelingssector, waar het realiseren van “high throughput” van groot belang is.

Lab Services is een onafhankelijke partner voor de integratie van robot- en laboratoriumapparatuur. Het kernproduct PlateButler® kan bijvoorbeeld meerdere systemen en verschillende handelingen in een lab met elkaar integreren en zo processen sneller laten verlopen. De eigen software biedt gebruikers bovendien de flexibiliteit om zelf workflows te creëren.

Met deze investering speelt Invicta in op de trend van een sterk toenemende mate van robotisering en automatisering bij de grotere laboratoria, wereldwijd. Bij deze “24/7” laboratoria is het van essentieel belang om grote hoeveelheden data snel en foutloos te analyseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de markt van medicijnontwikkeling, waarbij snelle doorlooptijden van groot belang zijn en de ontwikkelcyclus aanzienlijk verkort wordt.

Het managementteam is al geruime tijd werkzaam in het bedrijf. Samen met Invicta hebben zij het overgenomen van de oprichter, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Lab Services zal de komende jaren haar positie als onafhankelijk en internationaal leverancier aan “high throughput” laboratoria verder uitbouwen.

Over de overname
Invicta Participaties is een onafhankelijke investeerder in private equity die zich specifiek richt op bedrijfsopvolging en groei bij middelgrote MKB-bedrijven in de Maakindustrie. Invicta investeert samen met (oud) ondernemers die ook beschikbaar zijn als klankbord voor de bedrijven, daarmee is het de participatiemaatschappij “van ondernemers, voor ondernemers”.  


Terug naar overzicht »